Natuurgeneeskunde

Van oorsprong ben ik opgeleid als huidtherapeute en daarom gespecialiseerd in huidverbetering en het oplossen van huidproblemen. Daarbij werk ik graag met de producten van Dr. Hauschka. Omdat dit merk effectief, natuurlijk en milieuvriendelijk is. Helemaal passend bij mijn visie op een natuurlijke gezondheid.

Door mijn opleidingen op het gebied van Natuurgeneeskunde, Orthomoleculaire therapie, Mindfulness en Familie opstellingen kan ik je verantwoord en gedegen adviseren over je gezondheid. Zie voor uitgebreide informatie mijn website: https://www.natuurlijkgezondwilmabast.nl/

Ik specialiseer me met name in vrouwenzaken en in onderstaande klachten:

 • Vruchtbaarheidsproblemen

 • Begeleiding in de zwangerschap. Zowel om problemen te voorkomen, als om de allerbeste zorg aan jezelf en je kindje te geven
 • Terugkerende blaasontstekingen of vaginale infectie
 • Hoe kom je prettig door de menopauze heen
 • Overgewicht
 • PMS en overige menstruatieklachten
 • Migraine
 • Spijsverteringsproblemen zoals obstipatie, een wisselend ontlastingsbeeld of buikpijn
 • Allergieën
 • Vermoeidheid en slapeloosheid
 • Huidproblemen als acne en eczeem
 • Ophoping van afvalstoffen in het lichaam waardoor vermoeidheid ontstaat
 • Stress, burn-out en andere spanningsklachten
 • Rugpijn en gewrichtsproblemen

“De ogen zijn de spiegel van de ziel”

Irisdiagnose of iriscopie geeft de mogelijkheid om te ontdekken wat de achtergronden zijn van de klachten. Vandaar dat ik deze diagnostische methode altijd inzet. De combinatie van natuurgeneeskundige anamnese, eventueel lichamelijk onderzoek en irisdiagnose geeft een beeld van de aanleg, persoonlijkheid, zwakte van organen en eventuele ontsporing. Vanuit dit beeld wordt de behandeling ingezet.

Natuurgeneeskunde

Een eerste consult bestaat uit een anamnese (vraaggesprek) en eventueel lichamelijk onderzoek. Omdat de holistische visie in mijn werk belangrijk is, zal ik je veel achtergrondvragen stellen die met jou probleem te maken kunnen hebben. Vandaar dat dit consult een uur duurt. In de ogen valt af te lezen waar de problemen mogelijk vandaan komen, of verband mee hebben. Ik kijk uitgebreid in de ogen via een iriscamera en maak een foto die ik later nog exacter kan analyseren.

Na dit consult maak ik een natuurgeneeskundige analyse en kom je terug voor een tweede kort consult, waarin ik je jou individuele behandelplan voorleg. In dat behandelplan kunnen verschillende therapieën naar voren komen. Ik kijk naar wat het meest heilzaam is voor jou probleem en wat je het meest aanspreekt. Ik probeer altijd zo dicht mogelijk bij jou als persoon en je klacht te blijven. Omdat we alleen dan een goed resultaat zullen bereiken. Namelijk een gezonde geest in een zo goed mogelijk functionerend lichaam. Zodat je vrij van klachten van je leven kunt genieten. Ik help je daarmee door bijvoorbeeld gebruik te maken van verschillende therapieën zoals: voedingsadviezen (detox, zuur/base dieet of intermittend fasting), kruidengeneeskunde & orthomoleculaire therapie, Bach Bloesems, mindfulness, familie opstelling en verschillende massages. Ik adviseer je over de te volgen weg en begeleid je een paar weken om tot het beste resultaat te komen.

Natuurgeneeskunde is bij veel gezondheidsklachten geschikt. Momenteel is het van groot belang om je immuunsysteem op orde te hebben in verband met Covid. Ook na het doormaken van de ziekte kan natuurgeneeskunde je helpen. Het blijft een uitzondering, maar sommige mensen houden na een Covid besmetting langdurige klachten over. Klachten als kortademigheid, aanhoudende vermoeidheid, spierzwakte of concentratieproblemen. Natuurgeneeskunde is, naast fysiotherapie of ergotherapie, enorm ondersteunend zodat de klachten weer volledig verdwijnen.

​​Door aanpassing van voeding en leefstijl krijg je je gezondheid en welzijn weer optimaal. Je krijgt weer de regie over je eigen leven. Het grote voordeel van mijn werkwijze is dat we niet de symptomen bestrijden, maar dat we het probleem vanuit de kern aanpakken. Zo help ik jou om je gezondheid weer in balans te brengen!